Otinova® ørespray – mot øregangsbetennelse

Otinova ørespray er et reseptfritt egenpleieprodukt som behandler øregangsbetennelse, også kalt ekstern otitt. Den er enkel å bruke og enkel å ha med seg, og kan kjøpes reseptfritt på apoteket.

Hva inneholder Otinova®?

Otinova inneholder en løsning av aluminiumacetat og aluminiumacetotartrat (1,8 % aluminium), eddiksyre, vann, pH 3–4 (Burows væske).

Volum: 15 ml = 150 spraydoser.

Holdbarhet: 6 måneder etter første gangs bruk. Iåpnet: holdbar i 3 år.

Hvordan virker Otinova®?

Otinova virker lokalt uttørkende, er kløestillende og har en bakterie- og soppdrepende effekt. De antimikrobielle og kliniske effektene er vitenskapelig og klinisk dokumentert (ref. 1-5).

 

Hva betyr det at Otinova® er reseptfri?

Du trenger ikke å oppsøke lege for å få utskrevet en resept. Du kan kjøpe Otinova på apoteket eller på nettet, enten ved behov eller for å ta med deg for sikkerhets skyld hvis det skulle oppstå problemer, for eksempel på sol- og badeferie.

Otinova ørespray er et reseptfritt medisinteknisk produkt som er registrert hos Statens legemiddelverk for  behandling av ekstern otitt / øregangsinfeksjon. Otinova er et unikt produkt til egenpleie – det finnes ikke noen lignende produkter på markedet i dag.

Med Otinova er du alltid forberedt til å raskt begynne behandling når de første symptomene viser seg.

Viktig å huske på ved bruk av Otinova®

Sprayen holdes lett inn mot og sprayes inn i øregangen. Hvis man ikke føler seg merkbart bedre etter 1-3 dagers behandling, bør man oppsøke lege.

Sprayen kan gi opphav til lokal og forbigående lett svie/irritasjon i øregangen. Saltutfelling i og kraftig uttørring av øregangen kan forekomme ved overdosering og/eller langvarig bruk.

Ikke bruk Otinova kontinuerlig i mer enn 7 dager. Otinova bør ikke brukes på barn under 5 år uten anbefaling fra lege (trommehinnekontroll).

Otinova må ikke brukes ved dren i eller mistanke om hull påtrommehinnen.

Les mer i pakningsvedlegget.

Doseringsanvisning

Ved behov: Spray 1–2 ganger i hvert øre hver morgen og kveld. Len hodet mot siden etter spraying slik at væsken kommer lengst mulig inn i øregangen. Tørk vekk overflødig væske fra øreflippen. Ikke bruk Otinova kontinuerlig i mer enn 7 dager.

Klikk her for pakningsvedlegg

  • instruction-icon-1 Enkel å brukeTakket være sprayfunksjonen og det koniske sprayhodet er Otinova® er enkel å bruke. Spray 1–2 ganger i hvert øre hver morgen og kveld eller ved behov. Len hodet mot siden etter spraying slik at væsken kommer lengst mulig inn i øregangen.
  • instruction-icon-2 Vitenskapelig og klinisk dokumentert effektDen antimikrobielle og kliniske effektene er vitenskapelig og klinisk dokumentert (ref. 1-5). Otinova® virker lokalt uttørkende, er kløestillende og har en bakterie- og soppdrepende effekt.
  • instruction-icon-3 Fri for antibiotika og kortisonOtinova® er helt fri for antibiotika, og er dermed ikke en medvirkende faktor til antibiotikaresistens. Otinova® ørespray er et unikt medisinsk produkt til egenbehandling av øregangsinfeksjon, også kalt ekstern otitt.

Otinova® fås på apotek

Kjøp Otinova