Tips & råd om øregangsinfeksjon

Enkelte mennesker rammes oftere enn andre av betennelse i øregangen. Vi vet ikke sikkert hva det skyldes, men vann, varme og fuktig miljø er ofte bidragende årsaker.Enkelte mennesker rammes oftere enn andre av betennelse i øregangen. Dette kan skyldes indivisuelle eller eksterne årsaker. Her kan du få mer informasjon om hva du kan gjøre for å unngå problemet.

Forebygg betennelse i øregangen/ekstern otitt

Legene pleier å anbefale følgende for å rengjøre både friske og syke øreganger: Dra øret oppover-bakover-utover og tørk med toalettpapir etter dusjing og bading. Snurr papiret til en myk spiss. Unngå bruk av bomullspinner.

Enkelte mennesker rammes oftere enn andre av betennelse i øregangen og har kroniske problemer. Ofte vet man da selv hva man bør unngå og hvordan man skal behandle problemene. Hvis du vet med deg selv at du har følsomme ører og lett rammes av øregangsbetennelse, kan du:

 • Unngå unødig kontakt med vann.
 • Hvis du må ha kontakt med vann eller hvis du oppholder deg i varmt og/eller fuktig klima bør du bruke ørepropper eller uvasket bomull når du bader.
 • Tørk ørene etter dusj og bad.
 • La være å pirke deg i ørene.
 • Forviss deg om at du ikke har vokspropper, ettersom det kan føre til at vannet blir sittende fast bak voksproppen og forårsaker øregangsbetennelse (bruk ørevoksløsende middel, rengjør ørene hos lege).
 • Ha alltid Otinova ørespray for hånden i utsatte situasjoner og start behandlingen umiddelbart ved første symptom.

Ved begynnende symptomer

De første symptomene på øregangsbetennelse er ofte kløe og irritasjon i ørene. Allerede da bør du:

 • Avstå fra bading og andre vannaktiviteter.
 • Unngå såpe og sjampo.
 • Bruk samtidig Otinova i henhold til doseringsanvisningene.
 • Har du ordentlig vondt, langvarige eller tilbakevendende plager, er det fornuftig å kontakte lege.

Bade- og sydenferie

Øregangsbetennelse utvikles lett ved solferie utenlands pga. mye bading og et varmt, fuktig miljø.
For å unngå å bli rammet av øregangsbetennelse i slike situasjoner, er det fornuftig å ha med seg en Otinova ørespray i reiseapoteket. Det å ha muligheten til å behandle problemet selv uten å måtte oppsøke lege, kanskje i et annet land, kan redde ferien for alle.

Fakta om ører

Den lille øreskolen er en enkel og oversiktlig informasjon om øret og øregangen, ørevoks, vokspropper, kløe og betennelse.

Les Den lille øreskolen her

 • instruction-icon-1 Enkel å bruke takket være sprayfunksjonen og det koniske sprayhodet er Otinova er enkel å bruke. Spray 1–2 ganger i hvert øre hver morgen og kveld eller ved behov. Len hodet mot siden etter spraying slik at væsken kommer lengst mulig inn i øregangen.
 • instruction-icon-2 Vitenskapelig og klinisk dokumentert effektDen antimikrobielle og kliniske effektene er vitenskapelig og klinisk dokumentert (ref. 1-5). Otinova virker lokalt uttørkende, er kløestillende og har en bakterie- og soppdrepende effekt.
 • instruction-icon-3 Fri for antibiotika og kortisonOtinova er helt fri for antibiotika, og er dermed ikke en medvirkende faktor til antibiotikaresistens. Otinova ørespray er et unikt medisinsk produkt til egenbehandling av øregangsinfeksjon, også kalt ekstern otitt.

Otinova® fås på apotek

Kjøp Otinova