Fakta om Otinova® ørespray

Hvert år rammes drøyt 70 000 nordmenn av betennelse i øregangen, også kjent som ekstern otitt. Behandling av denne typen betennelse består i dag primært av reseptbelagte legemidler som inneholder steroider og antibiotika.

Hva er Otinova® ørespray?

Otinova® ørespray er et reseptfritt egenpleieprodukt uten antibiotika som består av aluminiumacetat/acetotartrat og eddiksyre, bedre kjent som Burows væske.

Otinova® ørespray er CE-merket og er det eneste medisintekniske produktet som er registrert hos det svenske Läkemedelsverket for behandling av ekstern otitt.

Både voksne og barn kan bruke Otinova®. Otinova® bør ikke brukes på barn under 5 år uten anbefaling fra lege (trommehinnekontroll).

 

Hvordan virker Otinova® ørespray?

Otinova® virker lokalt uttørkende, er kløestillende og har en bakterie- og soppdrepende effekt. De antimikrobielle og kliniske effektene er vitenskapelig og klinisk dokumentert (ref 1–5). Last ned en PDF med et vitenskapelig sammendrag (sve).

Når hjelper Otinova® ørespray?

Otinova® ørespray brukes til å behandle ekstern otitt/øregangsbetennelse. Otinova® er et alternativ til reseptbelagte medisiner med antibiotika/kortison.

Dersom behandlingen påbegynnes allerede ved de første symptomene som kløe eller ømhet i øret, kan man enkelt avverge problemet. Hvis sykdommen allerede har brutt ut med smerter i ørene, kan Otinova® erstatte en stor del av de reseptbelagte legemidlene som finnes mot ekstern otitt.

Otinova® virker umiddelbart fra første spraydusj.

Otinova® kan med fordel og ved behov brukes til behandling av ekstern otitt i kombinasjon med øretampong.

Mer informasjon

Du kan laste ned mer informasjon vedrørende øregangsbetennelse/ekstern otitt, Burows væske samt Otinova® ørespray ved å klikke på de ulike lenkene under.

Ønsker du å bestille materiale til pasientinformasjon eller booke et møte for produktinformasjon om Otinova® ørespray?

Klikk her eller send en e-post til info@abigo.no

Otinova® fås på apotek

Kjøp Otinova