Øregangsbetennelse = ekstern otitt

Betennelse av typen ekstern otitt, er en betennelse/infeksjon i øregangen.

Hva er øregangsbetennelse?

Betennelse av typen ekstern otitt, er en betennelse/infeksjon i øregangen. Skal ikke forveksles med den vanlige formen for mellomørebetennelse som du ofte rammes av i forbindelse med forkjølelse. Både voksne og barn kan rammes av betennelse i øregangen.

Hvor vanlig er betennelse i øregangen?

Hvert år rammes drøyt 70 000 nordmenn av betennelse i øregangen, også kjent som ekstern otitt.

Hvordan oppstår betennelsen i øregangen?

Problemet oppstår ofte om sommeren eller i ferien når vi svømmer og bader mye. Høy luftfuktighet og vann forstyrrer ørets naturlig sure miljø og produksjonen av ørevoks med dens beskyttende egenskaper. Da blir huden i øret irritert og infiseres lett av bakterier og sopp.

Selv dusjing med såpe og sjampo, pirking i øret, overdreven rengjøring, eksem og bruk av høreapparat kan forårsake øregangsbetennelsen ekstern otitt. Også utstrakt bruk av hodetelefoner kan legge grunnlaget for ekstern otitt.

Symptomer

Kløe og smerte i ørene er blant de viktigste symptomene. Men du kan også få dotter i ørene og få hovne øreganger som eventuelt resulterer i nedsatt hørsel. Har du ordentlig vondt, langvarige eller tilbakevendende plager, er det fornuftig å kontakte lege.

Ond sirkel i øret, hva skal jeg gjøre?

Enkelte mennesker rammes oftere enn andre av betennelse i øregangen. Vann og varme og fuktig miljø er ofte bidragende årsaker.

Å tenke på:

  • Tørk ørene etter dusj og bad
  • La være å pirke deg i ørene

 

 

Hvor vanlig er betennelse i øregangen?

Hvert år rammes drøyt 70 000 nordmenn av betennelse i øregangen, også kjent som ekstern otitt.

Otinova® fås på apotek

Kjøp Otinova